16 Eylül 2012 Pazar

Güncel Haberler


Santi SantaMaria, Singapur’da bulunan bir restorandır. 19 yüzyıl mimarisi temel alınmış ve 6 metre yüksekliğinde bir tavan bulunuyor.








Santi by Santi Santamaria
Marina Bay Sands
10 Bayfront Avenue
Singapore 018956

Tel: 66888501








Yemek tarifi
Ayhan Sicimoğlu yaptığı programda Peru yemeği Tredito’nun bölgede seviceriya restoranlarında sunumundan etkilenmiş ve farklı bir tarif paylaştı. Öncelikle kullanığı mağzemeler; iscorpit veya fenerbalığı, Perunun aghi biberi yerine turuncu ve sarı bibierler, maydonoz, zencefil ve sarımsaktan oluşuyor. Öncelikle balığı yarım saat kadar limon suyunda bekletiyoruz. Biberleri ise şekerli ve sirkeli suda haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Ardından  yemeğin temelini oluştutucak püre için biberleri, maydonoz, zeytinyağı, zencefil ve sarımsak ile öğütüyoruz. Elde ideilen karışımım tabağın temelini oluşturuyor. Üstüne balıklar ekleniyor. Ayrica yemeğin süslemesinde kullanabileceğiniz pancarıda fırında zeytinyağı, limon ve tuz, karabiber eşliğinde fırınlayabilirsiniz. Serviste birkaç dilim farklı bir tad katıcaktır.

Kuzu örme : 200 derecede 25 dk pişiriliyor. Mantarları haşlayıp suyu diğer yemeklerde kullanılabiliyor.
Mango, soğan ve tuz taşte karıştırlıyor ocaktan almadan pekmez ekleniyor.
Deniz tarağı (Deniz levreği kemiği) öğütülüp şekil veriliyor. Ardından fırında 65 dakika bekletiliyor. Bu temel mağzeme ile porçini ve sarıkız mantarları kullanılabilir. Bu mantarlar besleyici değerleri nedeniyle et yerinede temel besin olarak tüketiliyor. Yemenklerde döküm tavalar düdüklülerden daha kaliteli ve sağlıklı olduğu için tercih ediliyor.



Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, iki yıl önce aldığı Garip ada yeni yatırım projeleriyle şekilleniyor. Ada İzmir Dikili’de bulunuyor.Adanın bundan önceki sahibi Ali Dartar Adaya oteller ve villalar yapmayı planlıyorlar. Türkiye’nin tek imarlı adası olarak kabul ediliyor.
Esenyurt,İstanbulda planlana Fi-Life projesi önemli yatırımlarındandır.


Alaska Deniz Turları
Pacific Catalyst, 23metrelik 1931 yılı yapımıdır. Alaska kıyıları gezmek için kullanılıyor.
M/Y Ursa Major, 19 metrelik 1972 yılı yapımı ahşap bir balıkçı teknesidir. 6 kişilik kapaesitesi bulunuyor.
Northrop and Johnson 37 metrelik shogun teknesi olarak adlandırılıyor.
Lidblad Expeditions N. Geographic aracılığıyla turlar yapıyorlar (www.expeditions.com)



İsviçre, Mont Blanc
Bölgede bulunan sıcak su kaplıcalarındaki doğal taşları bina yapımında kullandı. İsviçre’de Mont Blanc’da öne çıkan yapılardan biridir. Onun dışında Saint Moris oteli kullanılan objeler ve binanın tarihiyle sanata da ağırlık veren yapılardan biridir. Buna karşın odalarda Le Corbusier ve japon tasarımcı Kita’nın mobilya tasarımları kullanılmış.

Londra'daki Tate Modern Müzesi
Yenilikçi Thames Nehri 'Güney Bankası bölge üzerinde bulunan eski Bankside Power Station, ev sahipliği, Tate Modern uluslararası modern ve çağdaş sergiler için bir kavernöz, dinamik alan sağlar. Tate Modern ideal sen St Paul Katedrali, London Eye ve Londra Köprüsü bulacaksınız eski şehir merkezi (City of London alanı olarak da bilinir) kalan herkes için yerleştirilir. 

http://tr.thecircumference.org/tate-modern


Tate aslında birden fazla müzeden oluşuyor ve İngiltere ulusal sanat koleksiyonun da sahibi. Tate Modern da aynı Santral İstanbul gibi eski bir enerji santralinin dönüşüm projesi. Ünlü mimarlar Herzog & de Meuron’un yenilediği Tate Modern’ın yıllık bütçesi 20 Milyon Pound. %45’ini Kültür Bakanlığı sağlarken, geri kalanını müze yönetimi çeşitli faaliyetlerle (sponsorluklar, etkinlikler, hediyelik eşya dükkanı satışları, restoran/cafe, vb.) oluşturuyor. 

Muzenin “Street Genius” projesini çok sevdim, ayrıca “Bankside Urban Forest” (şehirde orman) için Londra Belediyesi’nden 4 Milyon Pound’u garantilemiş durumdalar. 

(http://trendiary.blogspot.com)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder