23 Ağustos 2012 Perşembe

Akdağmadeni Belediyesi Projeleri

Akdağmadeni Belediyesi Projeleri



10 Nisan 2007, Salı tarihinde yol ve şehir planlamasında değişiklere başlanmıştır.

'Şehir girişi projemiz ilçemizin çehresini değiştirecek bir proje olup İlçemiz girişinden başlayıp Ptt binası önüne kadar devam edecek olan büyük bir çalışmadır.Yakın zamanda başlanacak olan çalışmalar kapsamında çevre düzenlemeleri aydınlatma direkleri, kaldırımlar yenilenecek ve daha modern daha kullanışlı daha görsel bir ilçe girişine sahip olacağız.'



İlçemizde Eski Pazar yeri olarak bilinen meydanımız Sayın Belediye Başkanımız Suphi DAŞTAN ' ın İlçemizi sürekli gelişen büyüyen ve modernleşen bir Kent olması için İlçemize kazandırdığı Kültür Merkezi Halkımızın hizmetine sunulmuştur.İçerisinde Kapalı Pazar alanı,Konferans ve Düğün Salonu, çok amaçlı dükkanlar alt katında ise kapalı otopark bulunmaktadır.

Tarihi olarak çok eski bir tarihi bulunan İlçemizde 12 adet tarihi tescilli yapı bulunmaktadır bunlardan biriside Eski Askerlik Şubesi olarak bilinen tarihi konaktır.



lçemiz Karadikmen Köyü yakınlarında MTA tarafından çıkartılan ve Belediyemizce tarafından satın alınan  Jeotermal kaynak suyu İlçemiz için büyük bir fırsat olup İlçemizin kalkınması için önemli bir yere sahiptir.Sıcak suyun ilçemize getirilmeçalışmaları başlamış olup İlçemize geldiğinde Termal turizminde kapıları açılmış olacaktır.

AKDAĞMADENİ KİLİSESİ 
Kilisenin 1862 tarihinde yapıldığı kitabeden anlaşılmaktadır. Ön cephesi kesme taş, diğer cepheleri kesme mermer taşlardan yapılmış olan kilisenin, ön kısmında yuvarlak kemerli giriş boşluğu bulunmaktadır.




 Tahminen XIII. Yüzyılın ilk yarısında yapıldığı sanılmaktadır. Yüksek kale duvarları moloz taş üzeri kesme taş kaplıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder