27 Ağustos 2012 Pazartesi

Münih'den Sanat ve Tasarım



Münih (München), Berlin ve Hamburg’dan sonra ülkenin en büyük 3. şehri olarak kabul ediliyor Şehir, Büyük Münih şehirleşmiş bölgesinde (Augsburg, Ingolstadt, Rosenheim, Landshost ve Landberg) 5 milyondan fazla insan yaşamaktadır. Münih, Bavyera Alpleri'nin kuzeyinde ve İsar nehri kıyısında kurulmuştur. 


Hakkında yazılanlar içinden hoşuma giden (yürekli dünyâ şehiri) lakabı modern sanat müzelerindeki etkiyle uyuşuyor. Ayrıca, Münih'in Almanca ismi München eski dilde 'keşişlerin yeri' anlamına gelen Munichen'den gelmektedir. Bu nedenle Münih'in armasında bir rahip vardır. 





Almanya'nın önemli finansal kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor. Bir yıl önce okulla gerçekleştirdiğimiz gezi sürecinde en çok etkilendiğim modern sanat ve sanayileşme adına olan müzelerinydi.


Gezi hakkındaki genel fikrim; Gelişmişlik seviyelerinin sanat ve tasarım alanına yansımış olmasıdır. 

Sadece modern sanat değil, Klasik adınada The National Museum of Bavaria orijinal adıyla "Gesamtkunstwerk" Rubens hayranlarını etkileyecektir.

Aşağıda, Ürün tasarımı adına  dosyalarım dan, detaylarla ilgimi çeken ve bence fark yaratan parçaları paylaşacağım. Ancak ürünlerin isimlerini not etmediğim için paylaşamıyorum. Daha sonraki dosyalarda bunu dikkat edip daha detaylı bilgi vereceğim. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder