26 Ağustos 2012 Pazar

Hep Mutlu eden Çikolata!


Hep Mutlu eden Çikolata!

Sizinle uzun zaman önce markaları not ederek başladığım çikolataya dair bilgileri paylaşmak istedim. Detaylı bilgi için Paris'teki Çikolata müzesini önerebilirim. Ayrıca burada farklı yüzdelerde çikolatalarda alabilir. Arzu ederseniz size özel olarak ürettir de yapıyorlar.

Leonidas chocolates,
Welbler confectionery
La maison du chocalate,
Tartchen tartchen,
Mama chacolate,
Tain l’hermitage (dans la village vers Lyon),

Valrhona (çikolata şirketi şeflerde yetiştiriyor) depuis 1922,


 Pierre Macolini benim favorimdir. Paris'te Opera meydanına yakın bir mağazası bulunuyor. Aslen Belçika asıllıdır. Marka kahvelerin yanında ikram edilen ince kare çikolatalarıyla öncü olmuş. Ve bu üründe hoşuma giden  4'lü, 8'li ve 12'li olmak üzere her biri farklı ülkeden gelen çikolatalarla yapılmış hediye paketleriydi. Böylece birçok ülkenin çikolatasını denemiş oluyorsunuz. Yazları dondurma çeşitleri de denemeye değer!




‘La Fabrication de chocalat plus amer (bitter) du monde  en 1502).  Guanaja , Hershey markaları dünyanın en yoğun bitter çikolatalarını 1502’de üretmiştir.

1906 Amerikan, Pennsylvania da üretim, Chocalate tasting adaventure,

New York Chocalate,
Chocalate bar mariebelle, Li-lac,
Richart design et chocalate, Jacque Torres diye devam ediyor.

Pierre Hermé


Pierre Hermé gibi trüf ve çikolatayı bir arada kullandı. Yerin altında yetişen trüf mantarı taze tüketilmeli genelde balık ve et üstünde sos olarak kullanıyorlar. Deniz tuzuyla karıştırılıp yemeklere kattıkları da oluyor. Bence, bu tarz lüks tüketime giren bir ürünle çikolataya farklı bir bakış açısı kazandırdı.

İspanya ilk çikolata, 18. yüzyılda  Villajoyosa adıyla ortaya çıkmıştır.

Diğer markalar: Chocolates Perez, Mokafe Chocolates Clavileno, Siroco jose vinache sorşano. San fransisco-california Chocolates.

Oaxaca(Mexico) fabrikada üretim seri yok eski yöntemle, moyardomo, guelaguetza,la soledad’da geleneksel metodları tercih edenlerdendir.

Barcelona(İspanya): En 1780, the museo de la xocalate (150 yıldır var olan, amatler chocolate ve choc.A la taza)

İsviçre: Nestle,Toblerone, Lindlt, Frey-Ttreuscher, Sprungll.

Köln-Almanya: stollwerck

Belçika: Godiva, Leonidas,

Brüksel: Wittamer, Pierre Marcolini, Neuhaus, Zaabar tanınan markalarından seçtiklerim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder